Alla hjärtans lagEnligt mig är livet underbart. Verkligen. Det ser jag för varje dag när jag är här i Tokyo, och förstår hur häftig vår värld egentligen är, med alla olika kulturer och vackra platser.Men, ibland tvivlar jag. Ibland känns det som att allt är en enda stor utmaning - att universum testar mig hela tiden, med komplicerade relationer och svåra livsbeslut att ta.

Jag vet någonstans att det är jag själv, genom min syn på och tankar om saker, som skapar det liv jag vill leva. Jag har förmågan att förflytta berg och sprida solsken över allt det jag ser, och jag måste verkligen påminna mig själv om det hela tiden. Att se det goda, och på riktigt förstå att lyckan finns där i varje stund - jag måste bara tro på den och låta den bli en del av det som är jag.Idag är det Valentine's Day, och här i Japan är den dagen hur stor som helst. Tjejer ger 本命チョコ (honmei-choko)-choklad till sin älskade, och på White Day den 14 mars, ska killarna ge gåvor tillbaka för det de fick i present. Det är reklam för Valentine's Day i alla varuhus och snabbköp, och många tjejer som inte har någon att ge choklad till går runt och känner sig ledsna.Jag tycker att det är jättebra med en dag där man firar bland de finaste sakerna som finns - romantik - men jag hoppas att inte alltför många mår dåligt över att de ännu inte har hittat sin drömpartner. Jag har ju ingen tjej, och visst kan jag tycka att det är lite tråkigt att inte kunna ha en romantisk middag ikväll, men kärleken är ju till för att må så otroligt bra av, inte för att ha en flickvän eller pojkvän bara för att - tror jag.

Om jag är tillsammans med någon, så vill jag inte ruscha in i ett förhållande bara för att bli av med min singelstatus - jag vill känna att jag gillar min partner för den hon är, och lära känna henne innan det blir alltför seriöst. Det kanske låter som lättare sagt än gjort för vissa, men själv har jag försökt tänka bort "singelskammen" och börjat lita på att jag någon gång kommer att träffa en tjej som det klickar riktigt bra med, och som jag verkligen känner genuin kärlek till.

För om vi bara tänker bort att det är häftigt att kunna säga att man har en flickvän eller pojkvän, är inte förståelse och älskande för den vi är av våra närmaste, allt vi vill ha? Vill vi inte kunna prata med vår partner om allt mellan himmel och jord - glädje och sorg? Är inte det alla hjärtans lag?
Man kan bli kär i vem som helst, tror jag. Om man bara lyssnar till sitt hjärta, så hittar man alltid kärleken till slut.Det är det som är så underbart.

När jag står i en tom tågstation, vet jag att kärleken kommer.

Kommentarer
Postat av: Sabina

Oh va du skriver bra och allt blir så levande :) Tokyo verkar vara super coolt haha :)

2009-02-14 @ 10:54:06
Postat av: Ida

Riktigt fint skrivet!

2009-02-15 @ 01:34:36
Postat av: Nicholas K

Alla hjärtans dag för mig är helt annorlunda... En dag då jag spenderar och bryr mig extra mycket om mina käraste, de jag älskar. Prioriterar inte alls min flickvän under dagen, snarare tvärtom... Familjen går före alltKärlek kommer ej ur gåvor nått jag tycker folk glömt heltHoppas iaf du hade en skön alla hjärans dag! :-)take care

2009-02-21 @ 15:05:13
Postat av: Lelli

Riktigt bra skrivit, inspirerande för min del också! :)

Puss på dig

2009-02-23 @ 13:18:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0