Onna no hito


Jag vaknar en lördagmorgon i en liten lägenhet, och huvudet känns tungt eftersom jag lade mig sent dagen innan.
  Vad jobbigt det känns.
  Nej, förresten, vad otroligt skönt det känns.
  För jag öppnar mina stora balkongdörrar och ser bonsaiträd nedanför min terass. Jag ser hemmafruar i kimono som hälsar på varandra, lugn och stillsamt, som om inga bekymmer fanns.
  Tokyo kanske är en stad där mycket händer, men det är också huvudstaden i landet vars hela kultur bygger på en inre stillhet. Ett land som är stolt över sina traditioner och seder, och som jag bara trodde fanns i drömmar och animefilmer men som jag nu förstår är så verkligt som livet någonsin kan bli.

När jag är här omdefinieras begreppet kärlek. När jag är här älskar jag mig själv på ett sätt som är så underbart, men ändå finns en önskan om romantik där någonstans.
  Men det är inte någonting jag kräver, utan det skulle bara vara så härligt.
  Frågan är bara vilket som är bäst att göra - gå runt helt troendes på hoppet och tanken om att när som helst kan den vackraste kvinnan - kireina onna no hito - råka falla in i min famn som om ödet förde oss samman; eller är det mer effektivt att med en ros i munnen ströva runt på klubbarna i Shibuya och blinka flörtigt åt alla som är attraktiva?
  Kärleken - förälskelsen - har inget svar, men det är också lite det som är charmen. Som tjugoårig ung man är det dock ett paradis här med alla rent ut sagt underbara kvinnor som med blyga blickar smälter mitt hjärta i några sekunder i förbifarten.
  Det är ett Amors mecka, men vad är bäst att göra?

Jag tror att allt gott kommer i sinom tid. Eller, det finns där redan, men en dag ser jag allt det vackra och förstår att det fanns vid min tröskel hela tiden.
  Jag tror att jag gör bäst i att älska mig själv för precis den jag är, utan undantag. Jag tror att allt kommer då - hoppet, romantiken och lugnet som inte låter sig störas.
  Det var därför jag åkte hit - för att kunna lära mig språket och kommunicera med folket här; förstå deras modernitet, effektivitet, men främst av allt den själsliga styrka som finns.
 
En dag kommer jag att kunna prata med grannarna, och då kommer ett nytt universum uppenbara sig.
  En dag kommer jag aldrig mer att oroa mig för kärleken, inte heller kvinnor.
  Då förstår jag att det bara finns gott i världen - precis som det är, har varit och alltid kommer att vara.
Bortom allt, vilar kärleken. Och sköna japanska kvinnor med den.Kommentarer
Postat av: Maria

Horikita Maki, hon är fin hon :) Och en grymt bra skådespelerska, vilket du kommer upptäcka i Innocent Love ;D

2009-02-28 @ 02:31:53
URL: http://makitty87.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0