Bekräftelse


"Den här bloggaren bloggar från Japan, men hade hade lika gärna kunnat ligga i en mellansvensk stad och hittat på alltihop. Jag vill se bilder!!! Coola bilder! Japan är ascoolt, massa färger massa ljus massa blinkblink överallt! Som det inte är en enda bild på.

Lär dig av Carolina Gynning, she knows how it's done."

Skrivet av Småbloggskommentatorn 23 januari 2009 klockan 07:26Haha, någon har tipsat om min blogg till Småbloggskommentatorn, som tycker att jag inte är tillräckligt flashig i mina två första inlägg (give me some time, will ya?) och vill att jag ska spana in Gynnings blogg på stureplan.se för att lära mig hur man visar att man verkligen är i Tokyo.


Saken är bara, att även om jag är superglad att min blogg redan fått så mycket uppmärksamhet, så struntar jag fullständigt i om jag får andras bekräftelse eller inte - jag menar, att söka mitt inre lugn är ju en av de största anledningarna till varför jag har valt att åka till Japan.

Och det bästa med Tokyo är tyvärr inte neonskyltarna - det är respekten, kreativiteten, stilen och den buddistiska stillheten.Det är väldigt intressant att just den där kommentaren kom just nu, för när jag satt på väg hem med tunnelbanan på Ginzalinjen i torsdags, slog det mig hur mycket mitt sätt att tänka bidrar till hur jag mår. Just då hade jag jätteont i magen (varför jag varken bloggade igår eller i torsdags), men när jag kom att tänka på att "vänta, jag kan ju påverka mitt synsätt på precis allting" kunde jag plötsligt uthärda smärtan mycket, mycket bättre.

Eftersom jag hade så ont i magen i torsdsags, fick jag ingen sömn alls på natten till fredagen och kunde inte gå till skolan på morgonen, men för att ta mig något att äta, gick jag runt lite i området där jag bor. Jag hade helt missat hur nära det stora Asakusa-templet jag bor, och vilken vacker Buddha-inspirerad trädgård den har.

När jag gick runt där, så kom den där känslan av hur mycket kraft jag har att påverka mitt eget liv tillbaka, och hur viktigt det är att hitta min egen bekräftelse istället för att söka den utifrån. Jag vet att det låter klyschigt, men det är så otroligt viktigt - i alla fall för mig. Jag har så länge känt att jag lyssnat lite för mycket på andra och för lite på mig själv; att jag varit så mån om att andra ska gilla mig hela tiden, för att kompensera mitt eget tvivel på att jag faktiskt är bra och otroligt älskvärd.Idag ska jag till gitarristen i mitt band Hello Monster och skissa på lite låtar till spelningen vi har i Shibuya den 4 februari (kom om ni vill, höhö) och senare på kvällen blir det tydligen att dricka lite öl hemma hos honom.Livet är verkligen underbart - hjälp mig att alltid komma ihåg det.


Det blir inget blinkblink i det här inlägget - det här är ju så mycket vackrare.Kommentarer
Postat av: Maria

Grymt vacker bild :)

2009-01-24 @ 12:24:50
URL: http://makitty87.blogg.se/
Postat av: Jonathan Hedtjärn

Tack, Maria!Du som bor här kanske ser det vackra i mer än bara de hysteriska neonskyltarna. ;D

2009-01-25 @ 15:28:14
URL: http://jonathanhedtjarn.blogg.se/
Postat av: Fembot

Mycket fint, är det ju faktiskt.Men ta det lugnt, kompis!

2009-01-27 @ 20:47:25
URL: http://fembot.se/
Postat av: Helge Söderström

Skit i vad andra tycker fan. Du äger! Så jävla coolt att du gör detta!! Hoppas att mitt och Filles band kan lyckas också så jag får leva min dröm. Får verkligen inspiration från dig, min vän!

2009-02-02 @ 17:50:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0