Fyra nyanser av hopp


Jag börjar känna mig som en del av Japan nu.


För en timme sedan åt jag på Matsuya, som är ett billigt snabbmatställe som serverar risskålar med biff och grytor - alltså ett nyttigt sätt att äta utan att spendera för mycket pengar. När jag satt där inne i restaurangen vid Uenostationen, som ligger ungefär tjugo minuter från mitt guest house i Asakusa, kände jag på något sätt att jag inte är ensam längre. Från att för en vecka sedan varit ganska förvirrad och oroad över allt nytt, har jag nu blivit en del av det här landet, staden och skolan.

Jag känner verkligen att jag börjar lära känna folk på riktigt nu - speciellt de i min klass på KAI. Jag, fem klasskompisar och en klasskompis söta kompis gick hem till en i klassen som bor i Harajuku, där vi åt lunch och drack vin. Sedan gick vi till en engelsk bar i Harajuku och drack ännu mer.

De flesta i klassen är från Sverige, men några är från bland annat Mongoliet och Kina, och det är riktigt häftigt att prata om olika perspektiv man har på saker och ting, och hur det är i det land man kommer ifrån. Jag hörde till exempel att i Kina är det kvinnorna som styr och ställer i hushållet, och många slår till och med sina män. Det är alltså ungefär tvärtom från Sverige, USA och många andra västerländer. Coolt att få lite insiderinformation och släppa sina fördomar lite, om ni fattar vad jag menar.

Det känns helt sjukt att jag ska vara här i ett eller två år framöver, men det känns också väldigt hoppfullt. Jag tror på mig själv mer än någonsin, och jag har börjat mitt nya liv här på ett väldigt bra sätt. Jag tror verkligen att jag kommer att ha det hur grymt som helst här i Tokyo.


Eller, jag vet att jag kommer det.


 
Alla bänkade framför TV:n i Roses lägenhet i Harajuku.


Kommentarer
Postat av: Tottoro

Haha, matsuya.. en klassiker.. fast jag föredrar yoshinoya. Men visst är restaurangutbudet i tokyo, eller japan öht nice. Man kan äta riktigt billigt om man vill... jag blir mer och mer sugen att åka tillbaka till japan för varje inlägg jag läser.. kanske skulle ta en break och plugga lite på kai och ta tag i det där med att klara JLPT nivå 2 eller 1.

2009-01-21 @ 13:24:25
Postat av: Jonathan Hedtjärn

;) Ja, du borde ju veta att det är det billigaste och bästa sättet att klara sig på här i Japan. Jag har faktiskt inte käkat på Yoshinoya än, får ta och göra det imorgon. Allt står ju med typ kanji där, men jag får peka på menyn, liksom.Seriöst, det skulle vara galet kul om du kom hit - skolan är jättebra också, även om det går sjukt många svenskar där. Gör precis som du vill - skulle vara kul om du kom över någonting i alla fall. Öva lite på japanskan :)

2009-01-21 @ 13:51:05
URL: http://jonathanhedtjarn.blogg.se/
Postat av: Småbloggskommentatorn

Jag har en blogg där jag kommenterar bloggar. Blev tipsad om din och har därför nu kommenterat den. Läs på www.metrobloggen.se/bloggkHälsningar,

Småbloggskommentatorn

2009-01-23 @ 07:28:10
URL: http://www.metrobloggen.se/bloggk
Postat av: Kim Orheden

Kära Jonatan.Tack för att du finns...Jag gläds med dig, ...för skönheten, blommorna och träd, som försöker fånga vinden.

Efter min hjärtoperation har jag blivit sjukpensionär, märkligt.

Min vevnadsglada själ hungrar och jag får en längtan att sitta vid din sida och bara vara närvarande, fråga livet, så kommer svaren.Mitt liv kunde ha slutat på operationsbordet. Underbara människor bar mig vidare, gav mig ytterligare tid, liksom du, som har livet framför dig, ...har jag min bonus, vad skall jag nu göra?Jag äger allt, kärlek, underbar familj, och ...ett hus som öppnar sig mot naturen.

Min segelbåt står bakom huset, och väntar otåligt på äventyr. Om man har allt, men saknar energi, blir livet besvärligt, ansträngande.

I stillheten kommer mitt hjärta ikapp, och finnar ro.

Jag använder mitt tågkort att resa runt. Att vandra och se människor. Du vet, vi är alla klonade själarna av gudsenergi, i varje människa finns ett ljus av gudsenergi. Den eviga gudsgnistan, som vi har gemensamt.

När jag tänker dessa tankar försvinner all främlingskap och jag ser i varje människa en del av mig själv i gudsgnistan.

Mitt hjärta älskar hela världen.

Allt som finns är nu! när du tänker på gårdagen var det nu, då... och i morgon, har det inte blivit nu än. NU känner jag luftens sötma och nu kan jag känna min älskades hår, des doft och värme mot min kropp.

Nu, jag skall ge mitt hjärta energi att uppleva nuet, min själ är så otålig, bara jag viste vad den vill. I stillheten här jag dess viskningar och den kittlar min längtan.

Min eviga gudsenergi, ser ut genom mina ögon och längtar efter livets flod av dofter. Efter ett stilla regn i en skog. Och glädjas åt kvinnors mjuka väsen, deras kroppars dans genom gatorna och deras doft, på närhet ...på bussen.

Vi fick varandra för att finna kärlek, och att spegla oss i varandra, och att se gudsgnistan i deras ögon.

De är blommor som lockar fram livet,

...och Jonatan, Du är ingen tönt, bara mycket mognare, en erfaren själ, som varit med länge,i många liv, och älskat livet..

Du skall bara vara dig själv, du är OK!

Mitt älskade barnbarn, låt bara blommorna känna din kärlek, och de vänder sig alltid mot solen och slår ut...

Jag tänkte skicka dig en audiofil, jag spelat in och som jag lyssnar på... Jag kallar den meningen med livet?

...kan jag skicka den via mail? Skriv till mig.. Morfar

2009-06-27 @ 12:03:29
URL: http://www.kimorheden.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0