Känsla för stil


Det bästa som någonsin skulle kunnat hända har hänt mig.

Jag har flyttat från mitt trånga rum i det råttbebodda Asakusa-guest houset, och skaffat en lägenhet i Shin-Nakano, precis väster om Shinjuku.

Såhär lycklig och lättad har jag inte varit på länge. Jag kommer äntligen att kunna äta mat hemma (där jag bodde innan bodde det som sagt en råtta i köket), gå eller cykla till skolan (och tjäna över 1000 kr i månaden på att inte behöva ta tunnelbanan), ha en ren och fräsch toalett och kunna sjunga och spela gitarr utan att störa.

Området är dessutom väldigt mysigt och pittoreskt. Till exempel så har grannen, vars hus jag ser från terassen, en trädgård i japansk traditionell stil.


Ja, jag är i himlen på riktigt nu.
Idag, när jag skulle byta tunnelbanelinje vid Ginzastationen, bestämde jag mig för att ta en tripp i det området för att se om det är så ballt som alla säger.

När jag gick runt på en av huvudgatorna fick jag en sån djup lyckokänsla att jag nästan började gråta. För förutom att det slog mig att jag verkligen, till hundratio procent, lever min dröm, så kom jag på hur glad över att jag bor i Tokyo av alla städer.

Allt i Tokyo är stil. Från alla äckligt snyggt designade skyltar till klädstilarna och templen. Staden andas verkligen modernitet och nästa-generation när det kommer till allt som har med mode, design och allt liknande att göra.

Det som gör allt extra coolt, enligt mig, är att saker som vi i Sverige tycker är nördiga, som tv-spel och manga/anime, är en del av hippfaktorn här. Som exempel, såg jag en tjej som satt mitt emot mig på tunnelbanan som var så grymt stilren att jag nästan bara ville dö. Hon hade någon form av stickad poncho med stor krage, fabriksslitna jeans och snygga, svarta skor. Hennes frisyr var uppsatt med snedbena, vilket är ganska vanligt i Tokyo. Det som gjorde henne extra ultra-respektingivande var dock att hon satt och spelade ett Nintendo DS som hon själv hade designat med ett rutformigt, chokladlkinande mönster, rosor ovanpå och snygga mobilsmycken till.

Det, mina svenska vänner, är hur japansk modern känsla för stil är. Allt är tillåtet, så länge det finns en mening med det. Ju mer överdrivet desto bättre - att välja kläder och accessoarer blir en lek, där alla deltagare sporrar varandra och inspirerar med nya kreationer.

Se och lär, Sverige. There's more out there than just blåa fjällrävenjackor.I Tokyo får alla vara dem de är, och alla är stolta över det. Gamla salarymen läser serier på tunnelbanan och unga, snygga tjejer spelar tv-spel hela tiden. Det är inget fel med det, och alla är lika coola vad man än har för intresse.Nu ska jag ut och hitta något gott att äta - vi hörs imorgon!


Hikaru i mitt band Hello Monster - japansk cool klädstil personifierad.Kommentarer
Postat av: Maria

Du måste ju ta bilder på hur din lägenhet ser ut! Galet nyfiken ju ;D

2009-01-31 @ 17:00:55
URL: http://makitty87.blogg.se/
Postat av: Tottoro

Shit, hur lyckades du få lägenhet, och hur stor är den, och vad kostar den i månaden? Och Paris kan slänga sig i väggen, Tokyo är de facto världens modehuvudstad. Finns inget ställe där folk klär sig bättre tycker jag. Men många japaner har inget annat att lägga pengar på än sin hobby känns det som, kanske därför de som är klädintresserade i Japan är så grymt välklädda.

2009-02-01 @ 19:07:45
Postat av: Helge Söderström

Har nu läst hela bloggen i kronologisk ordning. Sitter typ och gråter. Vad ska man säga? Helt jävla underbart.Skall skriva ned lite känslor själv..Vi lär ju ändå höras när vi ser hur det går med bandet ='3Lev din dröm Jonte! Har inte ord...

2009-02-02 @ 17:57:13
Postat av: Jonathan Hedtjaern

Maria:Snart, nar jag fatt internet hemma :)Tottoro:Jag fick lagenheten genom en formedlare som heter Fontana och specialiserar sig pa gaijins. Den kostar 65000 yen i manaden exlusive driftkostnader, men laget ar otroligt centralt och omradet hur bra som helst, som sagt.Ja, kladstil ar en religion har, och in teori kanske stammer ;). Jag vet bara att japanska tjejer bade ar de sotaste och mest stilfulla i varlden, sa jag har kommit ratt, hoho.Helge:Tack! Fan vad kul att hora att du tycker.Saken ar att Tokyo ar mycket, mycket haftigare an jag nagonsin kunde tro. Ja, det ar helt javla underbart.Vi hors definitivt - hoppas det gar bra med ert band!Jag ska leva mi drom, om du lovar att leva din. :)Ha det asbra!

2009-02-05 @ 10:49:19
URL: http://jonathanhedtjarn.blogg.se/
Postat av: Hello Monster fan...

Hi!

I strongly recomend you guys to change the name of your band since there is already a contracted band named Hello Monster in the US. They're really good!!! Rumors travel fast and we know about your band.

We wish you good luck with your band and the new band name.Kind regards,

No1 (real) Hello Monster fan

2009-02-08 @ 14:48:19
URL: http://www.myspace.com/hellomonster
Postat av: Emil (the good hello monster)

well, since the "real" hello monster is unsigned i don't see a problem.

2009-02-14 @ 03:17:54
Postat av: björn

det heter spara 100kr i månaden inte tjäna... tror inte japanska sj ger dig 1000kr så dom slipper dig i tuben eller hur=) lycka till i japan iaf! 20grader kallt här nu

2009-02-22 @ 11:22:48
Postat av: 6/10

Det är dimebag darrell i bakgrunden ! Bra gitarrist detdär. (:

2009-05-08 @ 13:44:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0