Älska och bli älskad

Igår,  på väg till en kompis, gick det förbi ett gäng skolbarn precis när jag lämnat min lägenhet.
  Jag trodde att de skulle gå förbi utan att uppmärksamma mig, men plötsligt ställde sig en kille i gänget mitt på vägen och tittade på mig med stora ögon.
  "Hello", sa han.
  Jag kunde såklart inte göra annat än att le och hälsa tillbaka, och på några sekunder hade den japanska lilla skolkillen fått mig på riktigt bra humör.

Kärlek är verkligen allt. Kärlek och älskande. Jag vet inte hur många gånger jag kommer att säga det i mitt liv, men det är en sanning som aldrig kommer att försvinna för mig. Jag förstår med varje sekund som jag lever hur kärlek faktiskt är vi människors bränsle och energi här i världen - det vi älskar att ha och alltid suktar efter.
  För alla vill ju bli sedda.
  Alla vill känna att de är någonting; att alla andra ska förstå personen som finns innerst inne.
  Vissa skapar masker som de sätter på sig, för att de tror att det kanske hjälper dem att nå fram till folk bättre, men de förstår alltid till slut att det inte finns någon bättre och mer älskvärd själ än den som kommer fram när de är ensamma. Bortom allt - alkoholen, drogerna, hatet och rädslan - vilar ju kärleken, och våra riktiga jag visar sig alltid i slutändan. Vi kan bara vara ärliga, för sanningen finner alltid - alltid  - sin plats.
  Sanningen är ju det oändliga älskandet.

Det kanske låter abstrakt det jag säger, eller romantiskt och inte så jordnära. Men jag vill bara berätta om det jag själv tror på - att om vi bara kapitulerar till kärleken så löser sig allt. Allt.
  Och jag tror att om vi istället för att hela tiden söka andras bekräftelse och älskande, och istället börjar att från hjärtat sprida glädje och hopp; då kommer vår inre frid automatiskt. Och all kärlek vi suktade efter så mycket blir vår i tusental.
  Faktum är att den finns där inom oss själva och runtomkring oss hela tiden, vi måste bara se den i solens ljus.

Därför är Japan just nu världens bästa land. För jag älskar den här kulturen och de här människorna, som vissa tycker är blyga och instängda men som jag menar verkar otroligt lugna - kanske på grund av en spirituellt buddistisk och shintoistisk tradition.
  Jag älskar skolbarnen som springer och skrattar så att rösterna ekar i mitt tätbebyggda bostadsområde.
  De som vet vad livet handlar om, och som med bara ett "hello" kommer att förändra världen. 

Kommentarer
Postat av: Maria

Gud vad gulligt! Tänk om alla i hela världen vore så glada att de hälsade på en när man går förbi :D

2009-03-06 @ 15:08:12
URL: http://makitty87.blogg.se/
Postat av: Tottoro

Du låter som en religiös person, men din gud är inte ett väsen utan ett fenomen. Vissa dagar kan en enda person som yttrar ett så enkelt ord som "Hej" göra hela ens dag.

2009-03-06 @ 16:55:57
Postat av: Jonathan

Maria:

Ja, det var verkligen gulligt. :)Tottoro:

Du har verkligen rätt. Det jag försöker säga är att kärlek är så otroligt viktigt, precis som glädjespridande.

Tänk dig själv, om man gör 10 personer glada en dag genom att bara säga något uppmuntrande, och de i sin tur gör likadant - det blir en kedjereaktion som faktiskt kan förändra världen.

Och då kommer alla må bra, varje dag.

2009-03-07 @ 02:20:53
URL: http://jonathanhedtjarn.blogg.se/
Postat av: Kasper

Snubblade in här för ett tag sedan via Mobergs blogg, och måste säga att jag är fascinerad av det du skriver. Som tredjeringare har jag länge funderat på vad ett miljöombyte kan göra med människor och framförallt med mig, och här har jag det på pränt. Fortsätt lev din dröm och fortsätt skriv! :)

2009-03-07 @ 18:38:35
URL: http://kappishh.blogg.se/
Postat av: Emelie Estelle

Hej lillkusin (eller vad du blir).

Hör att du älskar Tokyo, inte läst mycket men ska väl försöka göra det nu. Hoppas verkligen att du trivs, för jag vet att här på NZ var första månaden hemskt innan man kom in i vardagen och lärde sig livet här. Hade vart coolt att komma över eftersom det bara är halvvägs för oss men plånboken säger NEJ. Ta hand om dig! kram Em

2009-03-08 @ 05:25:44
URL: http://emelieestelle.blogspot.com
Postat av: Jönssonligan 6/10

Gud vad underbart. KAn du inte skriva lite om något dåligt med japan så att man inte frestas att åka dit ;)

2009-03-12 @ 18:43:34
Postat av: Annina

Du skriver verkligen stora ord. Mycket fin visdom du har. Du har funnit den sanna kärleken och mer kommer du att få se och känna. Den universiala kärleken har inga gränser och den har absolut inga förefattande meningar om någon eller något. Den är bara helt enkelt fri. Som levande energi. Den kan aldrig ta slut, utan bara omvandlas till ny energi. Precis som döden och fågeln Fenix ;)

2009-03-13 @ 10:22:34
URL: http://aboutawritherslife.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0