Stillhet är min gud
Det jag skriver nu, skrev jag i min anteckningsbok när jag satt på en bänk  en park intill Yasukuni-jinja-monumentet, mitt i Tokyos stadskärna:

Stillsamhet är nog det viktigaste för mig.
  Jag har varit en person som lätt stressat upp mig för saker och blivit oroad, men när jag sitter här i tystnaden - med bara några skrattande kärlekspar och fågelkvitter som hörs - då växer jag som människa.
  Jag växer, men känner mig otroligt lugn inombords.

Jag har gått hit hemifrån Shin-Nakano, och det har kanske tagit två timmar ungefär. Och för varje steg har jag hittat mer och mer till roten av vem jag är, och liksom närmat mig min själ. Det må låta konstigt att höra, men det är verkligen en djup känsla jag känner just nu. Det är såhär livet ska vara.
  För till höger om mig finns en slottliknande byggnad som nästan liknar Karlbergs slott, och tittar jag till vänster ser jag traditionella, japanska byggnader och monument som står där och är så vackra att jag inte vet var jag ska ta vägen.

En röst inom mig säger "snälla, låt det aldrig försvinna", men samtidigt är det just begäret som jag känner minskar i mina tankar. Ett lugn som inte kräver något, och som är tacksamt för allt jag har, visar sig istället.
  Kärlek kommer ju inifrån. Det är en klyscha så gammal, men så underbart sann.

Just nu vill jag säga till alla: följ din dröm, och upplev världen, om det så bara är naturen i området där du bor. Gör det för ditt eget välbefinnandes skull; för att du ska känna en frihet och stillhet som du kanske glömt bort.
  Hade jag haft med mig min kamera nu, hade jag tagit massor av bilder för att beskriva precis hur fantastiskt det här är.
  Jag hoppas att mina ord kan förmedla någonting, i alla fall.


Kommentarer
Postat av: 6/10

Dina ord kan förmedla allt, eller inget, beroende på avd du själv ställer dig in på.

Din livsåsyn smiskar balle. "Ett lugn som inte kräver något, och som är tacksamt för allt jag har, visar sig istället", du borde banne mig ha Nobelpriset, eller iallafall Priset För Den Som Fattat Vad Det Innebär Att Leva.

God jul!

PS: Molly Sandén kom sist. DS

2009-03-16 @ 18:34:27
Postat av: Anonym

Yasukuni är verkligen stormens öga. Asiens mest kontroversiella tempel?

2009-03-18 @ 20:24:31
Postat av: Sälj dig dyrt

Jonathan, du är seeeg på att uppdatera. Är man i Tokyo kommer man inte undan med ett inlägg varje månad ;) All lycka önskas till dig! Du är bäst!

2009-03-25 @ 18:18:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0