Vad kvinnor vill ha

A crust of bread and a corner to sleep in,
A minute to smile and an hour to weep in,
A pint of joy to a peck of trouble,
And never a laugh but the moans come double;
And that is life!

A crust and a corner that love makes precious,
With a smile to warm and the tears to refresh us;
And joy seems sweeter when cares come after,
And a moan is the finest of foils for laughter;
And that is life!


- Paul Laurence Dunbar
När jag stod där och såg henne rakt in i ögonen, var det som att alla föreställningar jag någonsin haft om hur romantisk kärlek ska vara, bara föll. Det var som att jag förstod något otroligt viktigt. Jag kände en värme som jag aldrig känt förut, men framförallt visste jag just då att äkta kärlek handlar om omtanke.
Det finns så mycket mer än bara ett utseende; så mycket mer än att bara ragga.
När jag såg in i hennes ögon, djupt, visade hon mig vem jag är.


Om jag ska vara ärlig så har romantisk kärlek alltid varit någonting jag gått runt och tänkt på. Ända sedan jag var en liten, liten pojke.
Jag har sett mig själv med en vacker tjej i mina dagdrömmar, sittandes tillsammans på en klippa vid en stilla sjö, älskandes varandra på ett sådant sätt som de gör i alla hollywoodfilmer och japanska draman.
I så stora delar av mitt liv har det här sökandet efter en annan att dela passionen med varit det enda som funnits i mitt huvud. Så många beslut jag gjort, har jag gjort i hoppet om att hitta henne.
Och samtidigt som det många dagar känts så underbart att drömma, har det ofta varit plågsamt.
Vad är det kvinnor vill ha, egentligen?

Självklart finns det inget svar på den frågan. Självklart är alla olika - kvinnor, och män, är inte alla lika för att de tillhör det ena könet eller det andra. Eller, det tror inte jag i alla fall. Kanske finns det naturliga skillnader - vad vet jag? - men jag tror i grund och botten att det handlar om individer; vad kärleken betyder för varje enskild människa.
Dock tror jag - och det är det som jag vill förmedla med den här texten - att jag i så lång tid har fokuserat på allt annat än det som verkligen betyder något för mig, och för en annan.
Fram tills bara för ett tag sedan, var kärlek till en kvinna för mig något som handlade om hur man skulle se ut och bete sig. Hur mycket jag än ville förneka det, så låg min fokus i att hitta ett sätt att förföra kvinnor på, och att alltid vara jättesnygg var otroligt viktigt.
Nu ser jag det på ett annat sätt - nu känner jag att den riktiga romantiken ligger i ärlighet, givande och respekt - långt ifrån vad "jag-måste-ligga-med-henne-ikväll-för-att-jag-känner-mig-desperat"-tankar heter.

Jag har ganska många gånger de senaste åren fått höra att jag ser bra ut. Det kanske låter som att jag säger det här för att få bekräftelse, men så är det inte - för hur otroligt glad jag än är att folk faktiskt verkar tycka det, är det just att flytta fokusen från det yttre till det inre som mitt liv handlar om nu. En del säger att det är en myt att de flesta tjejer skulle tycka att utseendet är jätteviktigt - och så hoppas jag verkligen att det är.
För just nu betyder ingenting någonting, förutom att vara den jag är, och bygga min inre styrka genom positiva tankar, meditation och sådant. Javisst, det är klart att jag ofta drömmer om att träffa en underbar partner att dela mitt liv med, men nu ser jag det som att jag vill ge den jag verkligen är till andra människor för att få dem att må bättre, och på så sätt så kommer jag ju hitta den vackraste romantiska kärleken. För jag kommer lyssna, vara intresserad; vilja stärka och ge, istället för att bara ge upp mig själv i min desperation om att ha en flickvän.
För vad är en flickvän, om jag inte älskar henne på riktigt och jag, precis som hon, inte känner mig fri för den jag är i förhållandet? Vad är ett sexigt utseende mot ögon som talar från hjärtat?
Det är klart att det ena inte utesluter det andra, men nu känner jag att jag på riktigt vet vad jag tycker är viktigast.

Och det är nu himlen öppnar sig. Det är nu jag vet hur mycket positiv kraft jag har - att jag inte är beroende av någon annans kärlek till mig, utan istället kan hjälpa en annan att känna sig fri, oberoende och kraftfull. Jag vet att jag är den jag är, och att livet alltid kommer att hjälpa mig. I motbetalning arbetar jag aktivt för att känna en balans i tillvaron. Och istället för att få ångest av alla vackra ansikten på modegatan Takashita-dori i Harajuku, ler jag för mig själv och vet att vi alla är människor som söker efter samma sak: respekt, givande, snällhet, glädje, närvaro, hopp och tro.
Om jag ska vara ärlig, så är nog det vad kvinnor vill ha.


Mitt hjärta är en vacker trädgård
People are unreasonable, illogical and self-centered.
Love them anyway.
If you do good, people will accuse you of selfish, ulterior motives.
Do good anyway.
If you are successful, you will win false friends and true enemies.
Succeed anyway.
The good you do today will be forgotten tomorrow.
Do good anyway.
Honesty and frankness make you vulnerable.
Be honest and frank anyway.
The biggest person with the biggest ideas can be
shot down by the smallest person with the smallest mind.
Think big anyway.
What you spend years building may
be destroyed overnight.
Build anyway.
People really need help but may attack if you help them.
Help people anyway.
Give the world the best you have
and you might get kicked in the teeth.
Give the world the best you've got anyway.


- Anonym


Mitt hjärta är en vacker trädgård, tror jag. Jag säger inte det för att jag menar att jag är bättre än alla andra, utan för att jag verkligen tror på det.
Och det är ju ingen som kan säga att det inte är det.
Det är ju bara jag som vet om det är sant eller inte.

I min trädgård i mitt hjärta, är allt stillsamt och underbart blomstrande. Stora gröna ängar blandas med fontäner som sprutar klart vatten, och på himlen finns bara några få, vackra moln. Annars skiner solen altid upp den kyligt friska luften.
För mig är det här en sanning.  För jag vet, när jag iband undviker att känna mig som en utstött västerlänning i en gigantisk stad av nästan bara japaner - och när jag känner mig pinsam för att jag inte alltid kan säga det jag vill säga på språket som talas här - att det bara finns ett paradis, och en lycka.
Och det är, hur många gånger det än må ha sagts, den lyckan och det paradiset som finns inom mig.

Jag glömmer ofta bort vilken kraft mina tankar och känslor har. Jag kan ju faktiskt, logiskt sett, välja vad jag ska tänka på. Eller det känner jag mig i alla fall säker på, vadän andra säger till mig ibland.
Men med mycket kraft kommer också mycket ansvar, och det ansvaret är att se till att mitt hjärtas trädgård sköts om. Jag är min egen trädgårdsmästare; och jag kan välja att hela tiden varsamt plantera och vattna de finaste av blommor; se till att inte skräpa ner på gångvägarna, och putsa väggarna till de fina slottsbyggnaderna i landskapet. Jag har friheten att älska, prata gott om andra, stå för det jag verkligen tro på, och vara ärlig.
Och framförallt kan jag välja att ge mig själv all den kärlek jag någonsin vill ha, eftersom den nog aldrig kommer gå att hitta utanför mig själv på samma sätt.

Min kompis Daniel kom hit till Tokyo under tre veckor, och en dag bestämde vi oss för att klättra Japans högsta berg, Mount Fuji.
När vi, klockan fyra-fem på morgonen, satt på bergssluttningen och såg en skinande och förlåtande sol gå upp över ett hav av moln, då blev allt så klart för mig.
För precis på samma sätt som att solskenet alltid finns där ovan molnen, hur grå en dag än må vara, så finns min lycka alltid inom mig hela tiden.

Ibland glömmer jag bort vägen; men jag vet hela tiden att den finns där, att jag kommer att hitta den - och till slut står jag intill grindarna.
Jag kan alltid vara där om jag vill - sitta på en bänk i mitt eget hjärtas trädgård; i en grönska som aldrig vissnar.RSS 2.0