Mitt hjärta är en vacker trädgård
People are unreasonable, illogical and self-centered.
Love them anyway.
If you do good, people will accuse you of selfish, ulterior motives.
Do good anyway.
If you are successful, you will win false friends and true enemies.
Succeed anyway.
The good you do today will be forgotten tomorrow.
Do good anyway.
Honesty and frankness make you vulnerable.
Be honest and frank anyway.
The biggest person with the biggest ideas can be
shot down by the smallest person with the smallest mind.
Think big anyway.
What you spend years building may
be destroyed overnight.
Build anyway.
People really need help but may attack if you help them.
Help people anyway.
Give the world the best you have
and you might get kicked in the teeth.
Give the world the best you've got anyway.


- Anonym


Mitt hjärta är en vacker trädgård, tror jag. Jag säger inte det för att jag menar att jag är bättre än alla andra, utan för att jag verkligen tror på det.
Och det är ju ingen som kan säga att det inte är det.
Det är ju bara jag som vet om det är sant eller inte.

I min trädgård i mitt hjärta, är allt stillsamt och underbart blomstrande. Stora gröna ängar blandas med fontäner som sprutar klart vatten, och på himlen finns bara några få, vackra moln. Annars skiner solen altid upp den kyligt friska luften.
För mig är det här en sanning.  För jag vet, när jag iband undviker att känna mig som en utstött västerlänning i en gigantisk stad av nästan bara japaner - och när jag känner mig pinsam för att jag inte alltid kan säga det jag vill säga på språket som talas här - att det bara finns ett paradis, och en lycka.
Och det är, hur många gånger det än må ha sagts, den lyckan och det paradiset som finns inom mig.

Jag glömmer ofta bort vilken kraft mina tankar och känslor har. Jag kan ju faktiskt, logiskt sett, välja vad jag ska tänka på. Eller det känner jag mig i alla fall säker på, vadän andra säger till mig ibland.
Men med mycket kraft kommer också mycket ansvar, och det ansvaret är att se till att mitt hjärtas trädgård sköts om. Jag är min egen trädgårdsmästare; och jag kan välja att hela tiden varsamt plantera och vattna de finaste av blommor; se till att inte skräpa ner på gångvägarna, och putsa väggarna till de fina slottsbyggnaderna i landskapet. Jag har friheten att älska, prata gott om andra, stå för det jag verkligen tro på, och vara ärlig.
Och framförallt kan jag välja att ge mig själv all den kärlek jag någonsin vill ha, eftersom den nog aldrig kommer gå att hitta utanför mig själv på samma sätt.

Min kompis Daniel kom hit till Tokyo under tre veckor, och en dag bestämde vi oss för att klättra Japans högsta berg, Mount Fuji.
När vi, klockan fyra-fem på morgonen, satt på bergssluttningen och såg en skinande och förlåtande sol gå upp över ett hav av moln, då blev allt så klart för mig.
För precis på samma sätt som att solskenet alltid finns där ovan molnen, hur grå en dag än må vara, så finns min lycka alltid inom mig hela tiden.

Ibland glömmer jag bort vägen; men jag vet hela tiden att den finns där, att jag kommer att hitta den - och till slut står jag intill grindarna.
Jag kan alltid vara där om jag vill - sitta på en bänk i mitt eget hjärtas trädgård; i en grönska som aldrig vissnar.Kommentarer
Postat av: david

NICE :)

2009-09-06 @ 12:56:51
Postat av: Kappe

Damn man, vilken otroligt cool grej att bestiga Mount Fiji bara sadar. Var glad att du ar en san person som reser, ser sig om och inte star och stampar pa samma flack. En egenskap vard att halla fast vid och utan tvekan en egenskap jag forsoker banka in i min skalle sa gott det gar. Frid!

2009-09-08 @ 07:13:28
URL: http://kappishh.blogg.se/
Postat av: Daniel R

Grymt, schyst liknelse!

2009-09-08 @ 08:11:40
Postat av: Johanna

Wow, vilken bild! Och bra skrivet, det stämmer ju verkligen...

2009-09-14 @ 21:32:06
Postat av: janina

WOW!!!!! SKITSNYGG BILD!

2009-10-18 @ 11:47:46
URL: http://yae.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0