Vad kvinnor vill ha

A crust of bread and a corner to sleep in,
A minute to smile and an hour to weep in,
A pint of joy to a peck of trouble,
And never a laugh but the moans come double;
And that is life!

A crust and a corner that love makes precious,
With a smile to warm and the tears to refresh us;
And joy seems sweeter when cares come after,
And a moan is the finest of foils for laughter;
And that is life!


- Paul Laurence Dunbar
När jag stod där och såg henne rakt in i ögonen, var det som att alla föreställningar jag någonsin haft om hur romantisk kärlek ska vara, bara föll. Det var som att jag förstod något otroligt viktigt. Jag kände en värme som jag aldrig känt förut, men framförallt visste jag just då att äkta kärlek handlar om omtanke.
Det finns så mycket mer än bara ett utseende; så mycket mer än att bara ragga.
När jag såg in i hennes ögon, djupt, visade hon mig vem jag är.


Om jag ska vara ärlig så har romantisk kärlek alltid varit någonting jag gått runt och tänkt på. Ända sedan jag var en liten, liten pojke.
Jag har sett mig själv med en vacker tjej i mina dagdrömmar, sittandes tillsammans på en klippa vid en stilla sjö, älskandes varandra på ett sådant sätt som de gör i alla hollywoodfilmer och japanska draman.
I så stora delar av mitt liv har det här sökandet efter en annan att dela passionen med varit det enda som funnits i mitt huvud. Så många beslut jag gjort, har jag gjort i hoppet om att hitta henne.
Och samtidigt som det många dagar känts så underbart att drömma, har det ofta varit plågsamt.
Vad är det kvinnor vill ha, egentligen?

Självklart finns det inget svar på den frågan. Självklart är alla olika - kvinnor, och män, är inte alla lika för att de tillhör det ena könet eller det andra. Eller, det tror inte jag i alla fall. Kanske finns det naturliga skillnader - vad vet jag? - men jag tror i grund och botten att det handlar om individer; vad kärleken betyder för varje enskild människa.
Dock tror jag - och det är det som jag vill förmedla med den här texten - att jag i så lång tid har fokuserat på allt annat än det som verkligen betyder något för mig, och för en annan.
Fram tills bara för ett tag sedan, var kärlek till en kvinna för mig något som handlade om hur man skulle se ut och bete sig. Hur mycket jag än ville förneka det, så låg min fokus i att hitta ett sätt att förföra kvinnor på, och att alltid vara jättesnygg var otroligt viktigt.
Nu ser jag det på ett annat sätt - nu känner jag att den riktiga romantiken ligger i ärlighet, givande och respekt - långt ifrån vad "jag-måste-ligga-med-henne-ikväll-för-att-jag-känner-mig-desperat"-tankar heter.

Jag har ganska många gånger de senaste åren fått höra att jag ser bra ut. Det kanske låter som att jag säger det här för att få bekräftelse, men så är det inte - för hur otroligt glad jag än är att folk faktiskt verkar tycka det, är det just att flytta fokusen från det yttre till det inre som mitt liv handlar om nu. En del säger att det är en myt att de flesta tjejer skulle tycka att utseendet är jätteviktigt - och så hoppas jag verkligen att det är.
För just nu betyder ingenting någonting, förutom att vara den jag är, och bygga min inre styrka genom positiva tankar, meditation och sådant. Javisst, det är klart att jag ofta drömmer om att träffa en underbar partner att dela mitt liv med, men nu ser jag det som att jag vill ge den jag verkligen är till andra människor för att få dem att må bättre, och på så sätt så kommer jag ju hitta den vackraste romantiska kärleken. För jag kommer lyssna, vara intresserad; vilja stärka och ge, istället för att bara ge upp mig själv i min desperation om att ha en flickvän.
För vad är en flickvän, om jag inte älskar henne på riktigt och jag, precis som hon, inte känner mig fri för den jag är i förhållandet? Vad är ett sexigt utseende mot ögon som talar från hjärtat?
Det är klart att det ena inte utesluter det andra, men nu känner jag att jag på riktigt vet vad jag tycker är viktigast.

Och det är nu himlen öppnar sig. Det är nu jag vet hur mycket positiv kraft jag har - att jag inte är beroende av någon annans kärlek till mig, utan istället kan hjälpa en annan att känna sig fri, oberoende och kraftfull. Jag vet att jag är den jag är, och att livet alltid kommer att hjälpa mig. I motbetalning arbetar jag aktivt för att känna en balans i tillvaron. Och istället för att få ångest av alla vackra ansikten på modegatan Takashita-dori i Harajuku, ler jag för mig själv och vet att vi alla är människor som söker efter samma sak: respekt, givande, snällhet, glädje, närvaro, hopp och tro.
Om jag ska vara ärlig, så är nog det vad kvinnor vill ha.


Kommentarer
Postat av: Maria

Hon är vacker hon, Horikitty (^^,)

2009-09-23 @ 08:57:20
URL: http://makitty87.blogg.se/
Postat av: Mimmi

Jag tycker det är rätt lätt vad vi kvinnor vill ha, men ibland tar det ett tag för oss att inse det själva. Vi vill ha en partner, som i ett perfekt team, som vi alltid vet var vi har honom och som istället för att följa oss dit vi går, går tillsammans dit vi som par ska gå. Man är alltid på samma sida och stöttar varandra trotds att man kanske inte alltid håller med eller förstår den andre.

2009-10-05 @ 12:25:21
URL: http://kiminostyle.blogg.se/
Postat av: Linn (:

Din blogg är den bästa jag läst!

Postat av: nicole

är det du på bilden? :) Isåfall är du jättefin!

2009-10-18 @ 11:42:42
URL: http://picturethis.webblogg.se/
Postat av: Cicki

Lite kul att kvinnor tros tycka utseendet är jätteviktigt, för det är precis så kvinnor tros tro om män. Att vi människor är så himla lika på vissa sätt men ändå olika varandra. Man skulle kunna ägna sitt liv åt att luska ut det.

Men det viktigaste i ett förhållande är nog att kunna slappna av med sin partner. Att inte hålla ett så hårt grepp så att man inte tillåter den att umgås med vem som helst o.s.v. Det bevisar ju bara att man inte litar på partnern och då kan ju ingenting hålla.

Att kunna slappna av och skratta med sin partner. Det är min vision av en drömprins.Människor kräver att få något för att kunna ge. Men det är tvärtom för ifall man aldrig ger själv får man inte heller något tillbaka. Vi är för trångsynta vi människor.

Gillar verkligen din blogg! Du är ärlig och ren.

Lycka till med din tjej! :)

2009-10-18 @ 11:47:05
URL: http://turbotant.blogg.se/
Postat av: -

"Respekt, givande, snällhet, glädje, närvaro, hopp och tro". Jag vet inte om det är det kvinnor vill ha, men det är absolut det jag vill ha. Och även om jag aldrig har letat, så har jag hittat en man som ger mig allt det.Gillar din blogg!

2009-10-18 @ 21:50:00
URL: http://orgiastisk.blogg.se/
Postat av: Matilda

Min vän, nu vill jag läsa det du skrev för länge sedan, då jag fortfarande var på besök hos dig.

2009-11-10 @ 20:53:44
URL: http://trasigkanyl.blogg.se/
Postat av: Amadeus

Ytterst interessant blogg. Jag gillar den antiesoteriska infelktionen du lagt dig till med.

(Ledsen men kunde inte hjälpa det, du sa att du starkt ogillade folk som tenderade att andvända svåra ord för de svåra ordens skull...)

Hur som haver; bra grejer; personligt,filosofiskt samt underhållande, vad mer kan önskas?För övrigt syns det som om din blogg går hem hos damerna... Det verkar som om du inte är helt ute och cyklar när du konstaterar att kvinnor inte är så yttliga som kan tros...Självklart måste ju också sägas;

Keep on loving the language, since it's clearly amiable!Curas ut valeas, vale.

2009-11-13 @ 16:36:36
URL: http://biggerinjapan.wordpress.com
Postat av: Amadeus

Ytliga...

2009-11-13 @ 16:39:12
URL: http://biggerinjapan.wordpress.com
Postat av: Anonym

Samt cycklar... Gods, kan inte skriva it seems...

Haha, none the less; がんばって

2009-11-13 @ 16:41:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0