Min älskade bror


Baby I've seen it all before
You know that I've seen it all before
You know that I've seen it all before
I ain't gonna be your fool anymore


- Amos Lee
Minnen av en kille som sitter med en gitarr och sjunger ut sitt liv.

En kille som alltid stått upp för sig själv, och känts som så många år äldre än vad han egentligen är.

Det är inte många personer som är som Karl Hedtjärn - som är så pass starka i sig själva, men ändå kan vara så känslosamma och mjuka.

Jag tror att det kanske inte finns någon annan människa i världen som älskar sin bror så mycket som jag gör.

För det finns inget dåligt att säga om Kalle; visst har vi haft våra fajter - speciellt när vi bodde tillsammans i en liten lägenhet i två år - men min egen bror har lärt mig mer om livet än någon annan kanske någonsin har.

Jag kan skriva hur många rader som helst om min lillebror; men man kommer aldrig förstå hur kraftfull människa Karl Hedtjärn verkligen är, förrän man träffar honom på riktigt. Hur mycket kärlek, ärlighet och mänsklighet den här killen som nyss fyllt 20 har.

Karl känns mer vuxen, erfaren och mogen än många personer över 40 som jag träffar.

Och ändå är han så avslappnad och fri.

"Karl" är ett namn som betyder "fri man" - och min bror utstrålar frihet var han än går. Han skrattar så att alla smittas av det; han sitter med sin gitarr och sjunger så mycket från hjärtat att man inte kan hålla tårarna tillbaka - och även om han ofta är skämtsam, är han den som alltid lugnt, sansat och med den största förståelsen lyssnar på de han älskar, när de frågar honom om råd.

Jag kommer aldrig kunna säga hur tacksam jag är livet, Gud och Universum, för att jag fått en bror som är den bästa man kan ha. Jag kommer aldrig kunna uttrycka det; men ändå vill jag säga tack här.

Tack, för att jag vet att var jag än är i världen - hur glad jag än är, eller hur mycket trubbel jag än har - så finns det en kille där ute som känner mig bättre än någon annan, och som är min tvillingsjäl.

Det finns en kille, just nu boendes på Malta, som kanske har en annan personlighet än mig - men som är en bit av den jag är.

Karl - jag hoppas att du finner din största lycka i livet. Jag hoppas att du åker dit du vill - att du är fri och alltid lyssnar till ditt hjärta.

När jag vet att du är lycklig och fri, är jag lycklig och fri.

Ingen skulle bli gladare än jag över att du lever ett underbart liv.

Och vad som än händer, så kommer jag alltid att finnas här. Alltid. För jag är både din bror och din bästa vän - och en del av dig.

Karl, jag älskar dig. Du är den absolut schysstaste, finaste, bästa och underbaraste bror en 21-årig kille kan ha.

Du är bäst.

Fast det behöver jag inte säga - det vet alla redan.

Grattis på 20-årsdagen, underbara, underbara Karl.


/Din bror Jonathan


Kommentarer
Postat av: Anonym

det finns egentligen inget mer att tillägga - förutom det att ni är två av mina fyra juveler i livet. Bäst, helt enkelt! :) mamma

2010-11-23 @ 15:02:14
Postat av: mamma

Finns inget mer att tillägga än att ni är två av fyra juveler i mitt liv. Helt enkelt bäst! och jag älskar er djupt. mamma

2010-11-23 @ 15:08:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0